02/04/13 22:00
(http://e-vestnik.bg/)

За Буда, будалите и народа на Тангра

Явор Дачков. Илюстрация: e-vestnik

Едно по-генерално нещо относно случая “Буда”: изумен съм от глупостта и липсата на елементарна адекватност на реакциите. Няма скандал, защото принадлежността на Борисов към криминалния контингент е известна, откакто той стана главен секретар на МВР. За това е говорено милиони пъти, има хиляди публикации - от най-големите медии (там, разбира се, далеч по-малко) до най-малкия сайт.

Статията от “Конгрешънъл куотърли” бе цитирана навсякъде. За връзките на Борисов и Пашата са изписани тонове мастило. Кое ви накара да се възбудите толкоз - едно предложение за вербовка и то от страна на “демократичните” служби, искам да кажа след 1989 г., без подписа на Борисов, което доказвало, че той е свързан с криминалния свят.

Гутен Морген!

Това не го ли знаехте през 2009 г.? Защо тогава не скочихте да браните демокрацията от този криминален тип? Защото онези, които днес най-много врещят за “Буда”, бяха от “Синята коалиция” и говореха за дясната вълна, която е дошла с победата на Борисов. Освен това сега му се вижда края на управлението и всеки гледа да се нареди на опашката от “непримиримата опозиция”.

Ами Мишо Бирата е най-голямото изобличение за Борисов,

което трябваше да е свършило с осъдителна присъда за него. Ще ми кажете, че дърпам чергата към себе си - моля, нямам никакъв принос към разгласата на този разговор, нито претенции. Да го пишат, че е излязъл от БНТ - все ми е едно, но да се стигне докрай поне в един и то истински скандал. Не мога да се примиря, че той остана без последствия и адекватна реакция.

Ще го плашите с “Буда” - досие, което сам е изчистил и редактирал така, че да изглежда като инспектор Попов, Мартин и незнам си кой от сериала “Под Прикритие”. Или сте толкова наивни да мислите, че като главен секретар в продължение на четири години и премиер за още четири, този тип не е знаел за “Буда” и не се е погрижил “Буда” да излезе така, както на него би му се искало?

Удивлявам се на наивността на хора, които иначе имат претенции за информираност.

“Буда” било доказвало косвено, че Борисов бил бил свързан с престъпността. Ами той в качеството си на премиер извърши пряко престъпление, като нареди да се прекрати митническа проверка над контрабандно производство на алкохол. Какви вербовки отпреди 15 г., какви разкрития?!

Ами нали най-големият скандал, свързан с ареста на Алексей Петров, бе, че се арестува бивш съдружник на премиера. Тогава никой не посмя да спомене Борисов - направих го в първия си коментар по тази тема и ще го повторя: Ако в Америка, или навсякъде в Европа, бъде арестуван високопоставен служител на тайните служби, който е бил съдружник на президента на съответната страна, никой нямаше да говори за арестувания и малцина щяха да узнаят името му, защото в центъра на скандала щеше да попадне самият президент.

Това не се случи в България, а фокуса непрекъснато се отмества от важното към второстепенното. От Мишо Бирата или убийството на Чакъра - случаи, които заковават Борисов, към подхвърлени факсимилета от непълна и прочистена документация с петнадесетгодишна давност.

Ако бях на мястото на Бойко Борисов щях да почерпя за такива разкрития срещу мен.

Което той между другото прави. Виждам, че най-големите му критици, от Костов и медиите на Пеевски (които преди лятото на 2009 г. го наричаха Боко Тиквата) до Яне Янев и Румен Петков, се обръщаха стотина пъти в зависимост от частния им интерес. Няма да забравя Евгени Дайнов в нощта на изборите как се разтече пред Боко! Даваха го на живо по телевизията.

Така впрочем направиха и почти всички останали “десни” социолози, политолози и социопати. Лизаха му задника, а с особено усърдие ...

Публикувана на 02/04/13 22:00 http://e-vestnik.bg/16770/za-buda-budalite-i-naroda-na-tangra/
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване