02/04/13 11:02
(http://www.klassa.bg/)

Китарата на Слаш ще разтърси София тази вечер

Легендарният китарист Слаш гостува в България със своя най-нов солов проект Slash featuring Myles Kennedy And The Conspirators.

Бившият музикант от "Гънс Ен' Роузис" ще изнесе концерт тази вечер в столичната зала "Фестивална", съобщиха организаторите от Моуст ивъл (Most of evil).

Соул Хъдзън, познат на света като Слаш, е роден на 23 юли 1965 г. в Лондон. И двамата му родители са артистични натури, които работят в развлекателната индустрия. Когато Слаш е едва 11-годишен, семейството се премества да живее в Холивуд.

По това време се събужда и голямата му любов към китарата, повлияна от великани в бранша като Брайън Мей от "Куийн", Джими Пейдж от "Лед Цепелин", Джими Хендрикс, Ерик Клептън и Ангъс Йънг от Ей Си/Ди Си.

Първата му банда, наречена "Роуд Крю", създават заедно с барабаниста Стивън Адлър в началото на 80-те години на миналия век. През 1985 г. се случва съдбовната среща на двамата с друг китарист - Изи Страдлин, който ги запознава с Аксел Роуз и Дъф Маккагън. Така, преди 27 години се ражда един от най-големите феномени на световния рок - "Гънс Ен' Роузис".

Групата записва в своята биография 9 албума, над 100 милиона продадени копия, множество фенове по цял свят и вечни хитове като Welcome to the Jungle, Paradise City, Sweet Child O' Mine, Don't Cry, November Rain, Civil War и много други.

Десет години след създаването на бандата, Слаш напуска групата и се отдава на самостоятелна кариера.

Следват другите му проекти "Слаш'с Снейкпит" и "Велвет Риволвър". През 2007 г. Слаш издава своите мемоари в книга, озаглавена просто "Слаш" и паралелно с това и своя едноименен абсолютно независим солов албум.

Днес най-актуалната банда с емблема "Слаш" е тандемът му с певеца Майлс Кенеди. През май тази година формацията записва и официално издава втория солов албум на Слаш Апокалиптик Лъв (Apocalyptic Love), който е поводът и за настоящото турне.

Легендарният китарист Слаш обещава в специално обръщение до българската публика страхотно рокендрол шоу.

Българската група "Алей Син" (Alley Sin) ще подгрява концерта на легендарния китарист Слаш в София тази вечер, съобщиха организаторите.

Музикантите ще се качат на сцената в зала "Фестивална" в 20.00 часа и в продължение на 40 минути ще се грижат за настроението преди изпълнението на Slash feat. Myles Kennedy and The Conspirators.

Бандата "Алей Син" е създадена през 2008 г. и черпи своето вдъхновение от класически блус, рок и пънк групи като "Ню Йорк Долс", "Дъ Рамонес", "Гънс Ен' Роузис", "Моторхед" и др.

За по-малко от година след създаването си музикантите успяват да създадат собствена ниша в българския музикален живот и разчитайки изцяло на авторска музика, да се превърнат в неизменна част от програмата на клубовете в цялата страна.

През 2010 г. "Алей Син" предприемат сериозно предизвикателство и тръгват на най-дългото клубно турне, правено някога у нас - за 30 дни те успяват да направят участия в 25 града в страната.

Само преди месец групата издаде своя нов сингъл Wildheart,а дългоочакваният албум Drunk, Trashed and Rollin се очаква да се появи на пазара на 21 февруари.

















Most of evil


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване