02/05/13 12:40
(http://www.klassa.bg/)

Българските деца 2-о място в Европа по ползване на интернет

Българските деца между 9 и 16 г. са на 2-о място в Европа след шведските, по продължителност на ежедневно ползване на интернет, сочи изследване. Това каза пред Агенция „Фокус” Георги Апостолов, координатор на Национален център за безопасен интернет. Проучването показва, че не трябва да се ограничава ползването на интернет и България е един сериозен пример в това отношение.

Българските деца са на едно от първите места по основни базови умения за защита в онлайн среда. Средноевропейските деца показаха 4 от възможните 8 базови умения, докато при български деца сме с половин пункт над това. Те са с 4.5 умения, които гарантират някаква защита в интернет” каза още Апостолов.

„Това изследване е уникално. То обхвана 25 европейски държави. За първи път в него беше включена гледната точка на самите деца и младежи – в изследването участваха 9904 деца. По този начин се видя, че картината, която ние възрастните имаме в главите си за това какво се случва с децата и младите хора онлайн, не е правилна”, посочи Апостолов
 
















Агенция „Фокус”

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване