02/05/13 14:09
(http://www.klassa.bg/)

Въвеждат сух режим на борда на руските самолети

Депутати от руската Държавна дума готвят законопроект , забраняващ да се качват алкохолни напитки на борда на самолетите, предаде Би Би Си. Поводът е многото пиянски скандали, които правят пътници по време на международните полети на руските авиокомпании.
Миналият уикенд Airbus-330 на Аерофлот, летящ от Москва за Тайланд извърши принудително кацане в Ташкент заради развилнял се пиян пътник. Дни по-рано подобен инцидент имаше на друг руски самолет. „Тези два случая ни дават право да поставим твърдо въпроса за забрана на вноса на алкохол на борда“, заяви първият заместник-председател на транспортната комисия в долната камара на парламента Виталий Ефимов.
Действащите в руските летища правила не забраняват да се носи в ръчния багаж алкохол, купен в безмитните магазини, стига той да е специално опакован при покупката. На практика това не се спазва, а някои пътници изпиват съдържанието още на летището, преди да се качат в самолета.
От авиокомпаниите предлагат да се узаконят черните списъци на пияни пътници, които да не бъдат допускани до полета.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване