02/05/13 15:19
(http://www.klassa.bg/)

КЗК отмени избора на БТК за изпълнител на поръчка за телефонни услуги на НОИ

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) отмени решението на управителя на Националния осигурителен институт (НОИ) за определяне на „БТК” АД за  изпълнител на поръчка за предоставяне на далекосъобщителни услуги на НОИ, съобщиха от комисията. Изборът е станал по договаряне без обявление за възлагане на обществена поръчка, която е с предмет „Предоставяне на далекосъобщителни услуги чрез обществена далекосъобщителна клетъчна мрежа на лицензиран оператор по стандарти GSM и UMTS или еквивалент с национално покритие”.

КЗК счита, че определеният за изпълнител кандидат „БТК” АД е следвало да бъде отстранен от процедурата поради представяне на оферта, която не отговаря на предварително обявените условия в поканата за участие. Дружеството е променило първоначалното си предложение в ущърб на възложителя, като е едностранно е допълнило, че следва да бъде заплащана допълнително определена сума след изчерпване на броя безплатни минути към всички останали мобилни мрежи в страната.

КЗК връща процедурата на етап договаряне с кандидатите за определяне на условията на договора съгласно изискванията на възложителя в поканата за участие, при съобразяване с мотивите в решението.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване