02/05/13 16:54
(http://www.hsnovini.com/)

Мистериозна болест мори кокошки в с. Козлец

Съмнения за зараза сред домашните птици в село Козлец

Съмнения за нов случай на зараза по домашните птици, след този в кърджалийското село Звиница, има в хасковското село Козлец. По информация на жители на Козлец в някои от домашните стопанства за умрели всички птици.

Първият случай за починали домашни птици в селото е бил преди около десетина дни, споделиха жители на хасковското село. Официална информация от пострадали стопани до кметството не е постъпила, коментира местния управник Юмер Мерт.

“Единствено една жена спомена, че е видяла съседката й да хвърля в боклука умрели птици преди няколко дни. Нямам информация от хората в селото за масово измиране на птици, единични са случаите”, коментира за Хасково Новини Юмер Мерт.

Той допълни, че не е бил информиран и от участъковите ветеринарни лекари за опасност от заразни заболявания.

Оказа се, че в селото има няколко стопанства пострадали от незнайната причина за смъртта на домашните птици. Собствениците им обаче не са подали сигнали до кмета. Преди около 20 дни Дуран Фейзула е загубил всичките си 36 кокошки и 6 петли.

“Когато отидох до кокошките забелязах, че от устата на едната тече слюнка. Помислих, че е от хвърлената от съпругата ми диня, от която птицата се е натровила. За да съм по- сигурен отидох във ветеринарна лечебница в Хасково и обясних за случая. Служителката ми даде хапчета да ги лекувам, но въпреки това всички кокошки и петли си отидоха”, разказа Дуран Фейзула от Козлец.

Жителите на селото споделиха, че не знаят дали смъртта при птиците има нещо общо с чумата, която покоси домашните пилета в кърджалийското село Звиница преди около 20 дни. Не знаят и каква е причината техните домашни животни да измират. Въпреки купените лекарства нямало ефект.

Кметът на селото заяви, че ако официално до него постъпи информация от жителите, той ще се свърже с компетентните органи, които да направят проверка.

Репортаж от село Козлец гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

Кметът на село Козлец Юмер Мерт заяви, че няма официална информация до него за масова смърт на домашните птици в селото

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Дуран Фейзула, който се прости с 36 кокошки и 6 петли

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване