02/05/13 15:52
(http://www.klassa.bg/)

Субсидиите на зърнопроизводителите ще бъдат изплатени до два месеца

Премиерът е възложил на финансовия министър и се правят точни разчети от страна на Министерство на финансите за онеобходимите субсидии на зърнопроизводителите, съобщи пред журналисти министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов, цитиран от  Агенция „Фокус”. Тези разчети ще покажат кога е възможно това да се случи, като най-вероятно във втората половина на март ще има първи транш, а след това през месец април окончателния транш. Затова е възложено да се направят тези разчети, обясни Найденов.
„Не искаме отново да им дадем дата, която е нереална, затова към момента не можем да дадем точна дата. Когато имаме точна дата, ще ги поканим, за да им я съобщим официално, към момента това е невъзможно”, обясни Найденов.
По негови думи, проблемът е, че това са 100% европейски средства, които ние трябва да намерим за период от 2 месеца.
„Трябва да ги намерим и да ги дадем от републиканския бюджет. Досега в годините назад, винаги сме плащали субсидиите през месец януари, но никога не сме плащали 2 милиарда по дълга на Милен Велчев и тези законодателни промени, които са направени, за да облекчат останалите, а и бизнесът, ни изправиха пред невъзможност да изплатим субсидиите. Ние сме на месеци от изборите и това носи определен негатив. Държали сме финансовата дисциплина три години и половина, не искаме в последните месеци, популистки и се надяваме на разбиране от тях”, каза още той.
Министър Найденов, посочи, че само преди дни са изплатили субсидиите на животновъдите, а се очакват и плащания към тютюнопроизводителите.
„В януари не беше възможно да го направим, затова още веднъж се извинявам”, каза още Мирослав Найденов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване