02/05/13 13:38
(http://www.klassa.bg/)

ФИФА потвърди наказанията на България и Унгария заради расистки прояви на футболните фенове

ФИФА потвърди наказанията на България и Унгария заради расистки прояви на футболните фенове и националните отбори на двата тима ще трябва да изиграят пред празни трибуни следващите си домакински срещи от квалификациите за Световно първенство, предаде агенция Ройтерс.
„Обжалването, подадено от Унгарската футболна федерация и Българския футболен съюз, бе отхвърлено. Решенията на дисциплинарния комитет на ФИФА са потвърдени. Футболните федерации на двете страни са предупредени за бъдещото поведение. Ако отново има подобни инциденти, то дисциплинарният комитет ще наложи по-строги санкции, които може да бъдат служебна загуба, отнемане на точки или дисквалифициране от надпревара”, се казва в съобщение на ФИФА.
България беше санкционирана, след като група фенове отправиха расистки обиди срещу датчанина Патрик Мтилига по време на квалификацията за Световно първенство в София през октомври 2012 година. България бе глобена 35 000 швейцарски франка и ще трябва да изиграе мача си срещу Малта през март пред празни трибуни.
























Ройтерс
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване