02/06/13 18:01
(http://www.klassa.bg/)

iOS 6.1 е вече достъпна и за "заключени“ iPhone-и

Притежателите на "заключени“ iPhone 3GS, iPhone 4/4S и iPhone 5 могат да си отдъхнат – те вече ще могат да ъпдейтнат версията на операционната си система до iOS 6.1. Досега това беше възможно само за онези собственици на последните iPhone-модели, които са ги закупили с официален договор от мобилен оператор.

Хакерската група evad3rs обяви снощи появата на своя инструмент evasi0n, с чиято помощ можете да "отключите“ своя iPhone. Приложението се предлага във версии за Windows, Linux и MacOS. От инструмента ще намерят полза основно онези собственици на телефони, които са ги придобили от САЩ или от друга държава, където телефонът е бил заключен към мрежата на определен оператор.

В първите часове след появата на evasi0n над 270 хиляди души са се възползвали от новата възможност. При търсене в Google лесно можете да се убедите колко много хора търсят начин да накарат своя iPhone да заработи, след като са го ъпдейтнали до последната версия на софтуера и той е спрял да функционира като телефон.

Evasi0n е първият по рода си софтуер за отключване на iOS 6.1, след като Apple измениха операционната си система и ограничиха някои хардуерни възможности на устройствата си. Принципно, подобна софтуерна интервенция се счита за нарушаване на гаранционните условия и потребителят трябва да предприема подобни действия за собствена сметка. Истината обаче е, че често от подобен "хак“ се нуждаят телефони, продадени на вторичния пазар, при които гаранцията отдавна е изтекла.



















Александър Бойчев


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване