02/06/13 05:28
(http://www.klassa.bg/)

Бионичният човек днес е в изложба, утре - сред нас

"Бионичният човек" - изцяло изработен от синтетични органи и роботизирани протези - е изложен в Музея на науката /Science Museum/ в Лондон от тази седмица.

Двуметровият хуманоид с цена един милион долара е бил сглобен на основата на съществуващите научни иновации от екип експерти по роботика.
Рекс, както е наречен той, има изкуствен панкреас, бъбреци, трахея и далак, както и автономна система за циркулация. ЗА изработването му не е използвана човешка тъкан.
"Бионичният човек" е създаден за целите на документален филм, който ще бъде показан в четвъртък вечерта по британския Ченъл фор /Channel 4/.
Предаването, озаглавено "Как се създава бионичен човек" ще бъде водено от швейцарския социалния психолог, швейцареца Бертолд Майер. Той самият има протеза, която замества лявата му ръка.
Със своя опит, Бертолд Майер каза, че отдавна внимателно следи технологичния напредък, без нищо да се промени значително.
"Изведнъж стигаме до точката, в която сме в състояние да произведем тяло, голямо и красиво по свой собствен начин", каза той.
"Бионичният човек" е значително по-малко скъп, отколкото "Six Million Dollar Man", култова американска фантастична поредица от 70-те, но има известна прилика с киборга, изигран от актьора Стив Остин.
Изложбата в Музея на науката в Лондон, която се открива четвъртък, има за цел да проучи промените във възприятието на човешката идентичност в условията на научния и технологичния прогрес

















АФП

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване