02/06/13 05:03
(http://www.klassa.bg/)

Вон ще пропусне остатъка от зимния сезон

Лидерката на националния отбор на САЩ по ски-алпийски дисциплини Линдзи Вон със сигурност ще пропусне остатъка от зимния сезон.

В момента тя се намира в болница в Шладминг, след като днес в старта по Супер-Г от Световното първенство падна ужасяващо на пистата и беше изнесена с хеликоптер.

Появиха се спекулации, че четирикратната носителка на Големия кристален глобус и олимпийска шампионка в спускането ще пропусне Зимните Игри в Сочи през 2014-та година.

Според директора на лекарския екип на националите на САЩ Кайл Уилкинс обаче Вон не би трябвало да има проблеми да се възстанови навреме за Олимпиадата догодина.

Пораженията по десния крак на чаровната алпийка са сериозни - разкъсани сухожилия и счупена кост, като сега "тя си почива и състоянието ѝ е стабилно", твърди отборният лекар на САЩ Бил Стерет.

Организаторите отнесоха купища критики в дебютния ден от Световното първенство в Шладминг, след като цели 14 пъти забавяха старта на Супер-Г и в последствие 36 състезателки бяха елиминирани заради лошите условия на пистата.

В крайна сметка новата световна шампионка в дисциплината е Тина Мазе - словенската снежна кралица, която е убедителна лидерка и в подреждането за Световната купа до момента.

Постижението ѝ затвърждава великолепната форма, в която се намира в момента, а златният медал ще бъде още по-сладък за нея, защото тя постигна първата победа в кариерата си на Супер-Г едва на 13-ти януари тази година в австрийския зимен център Санкт Антон.

На трета позиция се нареди съотборничката на Вон в отбора на САЩ Джулия Манкузо, а на второто място финишира швейцарката Лара Гут.

Шампионката от миналата година в дисциплината Елизабет Гьоргел (Австрия) остана едва 11-та, като имаше доста проблеми на пистата.
























Даниел Любомиров


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване