02/06/13 11:52
(http://www.klassa.bg/)

"Дисни" снима филми за героите от "Междузвездни войни"

Американската компания "Дисни" предвижда създаването на филми около някои от персонажите от сагата "Междузвездни войни", предадоха световните агенции, като се позоваха на президента на компанията Робър Игър.

Тези филми ще бъдат напълно самостоятелни и няма да имат нищо общо с трите нови филма от сагата, обещани вече от компанията.

Засега не е ясно кога точно ще почнат снимките на филмите, съсредоточени около някои от персонажите на "Междузвездни войни".

Известно е обаче, че първият от новите три ленти от самата сага ще излезе на екран през 2015 г. Това ще е епизод седми.

Първият филм от сагата се появи през 1977 г. Днес той е известен като епизод четири.
"Дисни" обяви намерението си да съживи идеята за нови филми от цикъла за "Междузвездни войни", когато в края на 2012 г. разкри плановете си да закупи компанията "Лукасфилм" , собственост на бащата на сагата Джордж Лукас за над 4 млрд. долара.

Същевременно компанията обяви, че печалбите й от последното тримесечие на миналата година са паднали с 6%, предаде АП. Този спад обаче е по-малък от прогнозираното от някои експерти.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване