02/06/13 22:25
(http://e-vestnik.bg/)

Конспирация при газа, пачите яйца и Буда

Антон Митов. Снимка: личен архив

Покрай референдума за АЕЦ “Белене“, който беше повече политически, отколкото граждански, ние всички забравихме за проблемите с шистовия газ. Спомням си колко ходове бяха направени от правителството, за да се намерят други източници на енергия, които да покрият нуждите на България. Пълен провал. Никой не пише нищо днес по този въпрос.

Спомням си и грандиозния успех при подписването на договора за „Южен поток“, при който ние получихме евтин руски газ и щастливо зачакахме зимата. Но резултатът бе – много скъпи сметки за парно.

Ще започна от вчера. Всичко изглеждаше много щастливо. Бойко Борисов замина за Грузия, страна с тоталитарен режим и отиващо си правителство и президент, за да подпише спогодба за доставката на втечнен газ от този регион.

„Ако Грузия има пристанища за втечнен газ и може да доставя втечнен газ до българските пристанища на Варна и Бургас… През Босфора не може да минават танкери с втечнен газ, затова нашите пристанища са единствена възможност, ако от Каспийско море и Азербайджан се доставя втечнен газ до Грузия и оттам до България“ – каза тогава Борисов.

И до ден днешен се питам как така българските пристанища били единствената възможност ако от Каспийско море и Азербайджан се доставя втечнен газ до Грузия? Невероятно умствено достижение, което е невъзможно да се проумее още повече, че пристанище и танкер не са едно и също нещо. Просто, ей така, хвърлен камък във водата. Как така българските пристанища са единствената възможност за доставки на втечнен газ до Грузия от Азербайджан? Някой гледал ли е картата на Каспийския район къде е Каспийско море, къде Азербайджан и къде Грузия и като как едни пристанища в Черно море ще пренасят втечнен газ от Азербайджан за Грузия?

Връзка на Каспийско море с Черно няма, изградена газопреносна мрежа в Грузия за получаване на азерски газ няма!

Днес в Грузия вече има ново правителство и „просрочен“ президент.

Според мен има някаква тайна конспирация в цялата работа. Каквото и да ми говорят по медиите, аз разбирам, че става дума за газ.

Премиерът Бойко Борисов се срещнал в понеделник с американски инвеститори, съобщава „Стандарт“

Основният интерес на американците бил насочен към строителството на национален стадион. Позицията на държавата остава непроменена – бюджетът няма пари за такъв в момента. Ако американците платят строежа и се заемат с мениджирането на съоръжението, България ще участва със земя.

Отдавна е определен парцел срещу зала „Арена Армеец“ на мястото на казармите. Съответно ще бъде обявен конкурс, тъй като запитване има и от западноевропейски инвеститор и трябва да отпаднат всякакви съмнения.

Американският концерн не е изключил възможността да инвестира и в българския клубен футбол. „Червените“ са на тезгяха и след влизането на „Газпром“ в другия гранд „Левски“ изборът в „червено“ изглежда логичен.

И стадионът, и евентуалните инвестиции във футбола ни обаче са свързани с бизнеса на компанията у нас. Според потвърдена информация, става въпрос за енергиен гигант, който чака зелена светлина за определени проекти.

Ето, дойдохме си на думата и за шистовия газ. По начина, по който се разсъждава в правителството, начин, определен от Бойко Борисов – винаги се върти около истинската същност на нещата и някак си естествено се получава самата конспирация. Световен енергиен гигант се интересува от строежа на национално стадионче? Нима?!

Интересите са големи както от едната, така и от другата страна на почвата. „Лошите“ („Зелените“) няма да могат да спрат всичко, що е открито. Ще ги прецакат с патенти. И то от официални източници.

Така се прави световна конспирация – издават се патенти и вече няма проблем да се копае и взривява. Получаваш патент за хидравлично разбиване на „битуминозни нефто-газогенериращи формации” в България, купуваш земя, на собственика се изплаща справедливо обезщетение, ...

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване