02/06/13 15:16
(http://www.klassa.bg/)

Консултациите за промените в Изборния кодекс не се състояха

Консултациите за промените в Изборния кодекс в парламента не се състояха заради отсъствие на БСП, ДПС и „Атака”. Обсъждането беше насрочено за днес, от 13.00 часа, в зала „Запад” на Народното събрание. На срещата дойдоха единствено депутатите от Синята коалиция – Екатерина Михайлова и Мартин Димитров. От ДПС и "Атака" не обявяват защо не се включиха в консултациите.
Председателят на правната комисия Искра Фидосова (ГЕРБ) заяви, че са били изпратени покани за участие в консултациите до всички парламентарни групи. Фидосова определи поведението на опозицията като "изключително безотговорно", тъй като те са били дали предварително съгласие. Михаил Миков от левицата обаче каза, че сутринта Фидосова е била предупредена, че от БСП нямат физическа възможност да участват в тази среща. Миков увери, че дебатите ще се състоят. Утре по темата ще заседава правната комисия.
Текстове от Изборния кодекс бяха бламирани от цялата опозиция през декември и така той не можа да бъде приет. Според опозиционните партии в законопроекта има предпоставки за нарушения на изборите.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване