02/06/13 13:58
(http://www.hsnovini.com/)

Мерки по училища и градини заради варицела – епидемия от грип няма

д-р Снежана Иванова, началник на дирекция “Надзор на заразните болести”

Противоепидемични мерки, заради нарастване на болните от варицела са взети в две детски градини в Хасково. 216 случаи на шарка са регистрирани в областта през януари тази година.

Броят на болните деца от варицела в хасковските градини №15 и №17 се е увеличил. За да се ограничи разпространението на заболяването там не се приемат деца, които не са боледували от шарка. Ограничени са и контактите. Единични случаи има и в хасковските училища „Иван Рилски” и „Никола Вапцаров”. Заболели от варицела са регистрирани и в детските градини в Харманли „Пролет” и „Детски свят” и училищата „Иван Вазов”, „Отец Паисий” и „Алеко Константинов”. В Свиленград единични случаи има в детските заведения “Зорница”, “Снежанка” и “Детелина”.

Леко нарастване на острите респираторни заболявания през последните няколко седмици, отчитат от регионалната здравна инспекция. Все още не са достигнати епидемични стойности за областта, отчете д-р Снежана Иванова, директор на Дирекция “Надзор на заразните болести” към РЗИ – Хасково.

През последната седмица на януари случаите на ОРЗ-а са били 130 или 170 на 10 000. Прагът за обявяване на грипна епидемия е 310 на 10 000. До момента в областта няма изолиран грипен вирус. Очаква се да бъдат взети нови проби, заради увеличеният брой болни.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване