02/06/13 14:28
(http://www.klassa.bg/)

Николай Младенов: Никой не е оказвал натиск на България

Никой не е оказвал натиск на България, за да излезе с конкретно становище от разследането за атентата на летище Сарафово. Това каза пред БНТ в сряда външният министър Николай Младенов. Той беше категоричен, че ако страната ни е нямала достатъчно аргументи да заяви, че следите на взрива водят до военното крило на "Хизбула", нямаше да го направи.
За значението на формулировката "обосновано предположение" Младенов обясни, че на този етап разследването потвърждава, че имаме достатъчно основания да смятаме, че атентатът е организиран, вдъхновен от хора, които са част от военното крило на "Хизбула".
„Първо, трябва да стане ясно на целия свят, на всички хора, които смятат, че могат безнаказано да атакуват Европа, Европейския съюз, че това няма да се случи. Второ, ние ще сътрудничим с ливанските власти, ще сътрудничим с всички наши съюзници, за да може наистина да довършим докрай този процес. Трето, че ще предприемем общи мерки, общи действия на ниво Европа“, каза още Николай Младенов.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване