02/06/13 05:18
(http://www.klassa.bg/)

Пхенян удари с ракети Америка на кино

Северна Корея пусна смразяващ клип, в който на музикалния фон на парчето на Майкъл Джексън "Ние сме светът", хипотетичен американски град е подложен на ракетно нападение, съобщи в. "Сън". Видеото се появи на правителствена страница в интернет в момент, в който севернокорейският лидер Ким Чен Ун като че ли подготвя "предстоящ" в най-близко време опит с ядрено оръжие.

Всъщност съдържанието на пропагандния клип е възстановка на мечтите на момче, което си представя изстрелването на ракета, която се насочва към Америка. После в кадър се появява неизвестен град, пълен с небостъргачи, в който избухват множество експлозии, а на заден план се вее знамето на САЩ. Субтитрите на екрана на корейски гласят: "Някъде в Америка черни облаци от дим се носят на талази". И още "Изглежда, че гнездото на порока е в пламъците на пожара, запален от самия него". Клипът завършва с мислите на момчето, което си представя, че неговата мечта се превръща в действителност: "Въпреки всички опити на империалистите да ни изолират и смажат, никой никога няма да успее да спре народът, маршируващ към окончателната победа", си казва то.
Клипът се появи в деня, в който Южна Корея изрази опасение, че ядреният опит на Пхенян е съвсем близо.
Парчето "Ние сме светът" беше създадено през 1985 г. и записано с благотворителна цел като помощ за Африка. От него са продадени 20 млн. екземпляра.

















"Сън"

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване