02/07/13 05:00
(http://www.klassa.bg/)

Визовият режим между Русия и ЕС е остатъчен елемент на желязната завеса

Визитата на делегация от Държавната дума (долната камара на руския парламент) във Франция завърши със заседание на руско-френската междупарламентарна комисия, на което бе обсъдено сътрудничеството в икономическата, научната и образователната сфера. И отново в Париж бе повдигната темата за визовия режим. Председателят на Държавната дума Сергей Наришкин изрази благодарност на френските колеги за заеманата от тях „позитивна позиция” и за въвеждането на механизъм, който облекчава процедурите по издаване на визи при пътуването на руски граждани във Франция, пише „Российская газета”.
„Но ние смятаме, че либерализацията на визовия режим вече е изчерпала своите възможности. Дори това, което успяхме да внедрим, не отговаря на потребностите на днешния ден от гледна точка на разширяването на човешките контакти”, подчерта Наришкин. Председателят на Държавната дума определи запазването на визовия режим като остатъчен елемент на „желязната завеса”, която съществуваше преди четвърт век, но сега вече е разрушена, а елементът от тази завеса все още съществува.



















„Российская газета”


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване