02/07/13 09:09
(http://www.klassa.bg/)

Меркел и Оланд гледаха мач, но говориха за ЕС

Френският президент Франсоа Оланд и германският канцлер Ангела Меркел обсъдиха започващото днес двудневно заседание на Европейския съвет, след което заедно изгледаха от трибуните на стадиона "Стад дьо Франс" край Париж приятелски мач между националните отбори на страните си.

Двамата лидери се срещнаха в зала на стадиона за 45 минути, за да разговарят за проекта за бюджет на Общността за периода 2014-2020 г. , който ще бъде обсъден на съвета.

След разговорите двамата лидери, които са страстни футболни фенове, седнаха един до друг на трибуните, за да гледат мача, която завърши с 2:1 в полза на германците. Той беше организиран в рамките на 50-годишнината от френско-германското помирение след Втората световна война.

Бюджет на Общността ще е основна тема на започващата среща в Брюксел, за която заминава и премиерът Бойко Борисов.

В поканата си до участниците в срещата председателят на Европейския съвет Херман ван Ромпой отбелязва, че необходимостта от утвърждаването на размера и обхвата на бюджета става спешна. По неговите думи без постигането на съгласие на предстоящото заседание плавното изпълнение на програмите ще бъде поставено под въпрос.

Ръководителите на държавите от ЕС ще разговарят и по търговски въпроси, както и за промените в Арабския свят и за обстановката в Мали.




















btvnews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване