02/07/13 11:42
(http://www.hsnovini.com/)

Не засекретиха делото за проверката в двора на КАТ

Административен съд- Хасково

Административният съд в Хасково гледа делото, с което Общината обжалва контразаповедта на Областния управител , с която бе спряна проверката на сгради в двора на КАТ.

Проверката бе по инициатива на заместник- кмета на общината Недялка Станева, която на 30 . 11. миналата година е разпоредила извършването й. На 5- ти декември същата година областния управител Ирена Узунова издава заповед, с която спира проверката. Мотивът й е , че обекта е със специален статут. Според нея промените в закона за устройството на територията от месец ноември давали право кметовете да проверяват единствено обекти от 4, 5 и 6- та категория а във заповедта е нямало посочена категорията на обектите в двора на КАТ , подлежащи на проверка.

Според защитникът на общинската администрация Иван Иванов заповедта за спиране на проверката, издадена от областния управител не е законосъобразна. Според него вече е практика, при издадена заповед от кмета, да се издава такава за спирането й. „Това се използва за съвсем други цели, които нямат нищо общо с правото” заяви адвокат Иванов.

Той изрази и задоволство от факта, че това дело не бе засекретено, както наподобяващото го , което бе за вилата ма МВР на Кенана.

Решението на Хасковския административен съд ще стане ясно до месец.

Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване