02/07/13 12:37
(http://www.klassa.bg/)

Плевнелиев: Видяхме данни и факти да съпричастност на "Хизбула" към атентата

Всички членове на Консултативния съвет за национална сигурност бяха запознати с фактите и доказателствата по разследването на атентата в Сарафово, знаейки, че то не е приключило, но има голям прогрес. Това посочи президентът Росен Плевнелиев, коментирайки пред репортери имало ли е разногласия по време на КСНС с каква позиция да се излезе и дали да бъде обявено съпричастие към атентата от страна на „Хизбулла”. Държавният глава поясни, че обявените по време на КСНС факти и доказателства са секретни, но това не е пречка да се каже, че в хода на разследването е извършена огромна по обем работа.

България е водеща в това разследване, тъй като огромният обем работа по случая е свършена от българските служби и компетентни органи, изтъкна президентът Плевнелиев. - Това е всяка камера по Черноморието, това е всеки квадратен милиметър от пътищата в Северна България, но това е и глобално разследване, в което участват институции и специални служби на САЩ, Израел, Великобритания, Германия, Франция, „Европол“, „Интерпол“, Австралийски, Канадски, посочи Росен Плевнелиев.

Консултативният съвет за национална сигурност всъщност излезе с ясно становище и то беше изразено от мен като президент, каза още Плевнелиев.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване