02/07/13 13:30
(http://www.klassa.bg/)

Продават и държавното участие в Пловдивския панаир

Депутатите извадиха Пловдивския панаир от забранителния списък за приватизация, неразделна част от закона за приватизация и следпиватизационен контрол. Това стана след едночасови дебати по промените в Закона за приватизация и следприватизационен контрол в четвъртък.
Акционерното участие на държавата в Панаира в момента е под 50 на сто. Заради това тя не може да участва пълноценно в управлението на дружеството и през последните години не получава дивидент. След отпадането от забранителния списък Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол ще го предложи за продажба на борсата.
Трябва да се намери най-добрата цена за държавната част от Пловдивския панаир и публично да се извърши приватизацията, заяви Диан Червенкондев от ГЕРБ по време на дебатите.
По-късно парламентът отмени свое Решение от 2011 г. за одобряване на Стратегия за приватизация на „Вазовски машиностроителни заводи” ЕАД – Сопот и го извади от забранителния списък на приватизационния закон, така че  дружеството ще може да бъде прорадено без предварително приета стратегия.
Междувремнно стана ясно, че работещите в заводите от четвъртък излизат в двуседмичен принудителен платен отпуск.
Опозицията от БСП бе против и двете предложения
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване