02/07/13 15:26
(http://www.klassa.bg/)

Сидеров настоява Великобритания да се извини на българите

Правителството на Великобритания трябва да се извини на българските граждани за изявленията на Найджъл Фараж. Това обяви Волен Сидеров по време на протест на „Атака” пред британското посолство в четвъртък. Сидеров посочи, че очаква и действия на българското правителство в защита на българите, които работят, учат и живеят в Обединеното кралство. По думите на лидерът на „Атака”, лично той е писал писма с такова искане както на външния министър Николай Младенов, така и на президента Росен Плевнелиев и на премиера Бойко Борисов. Сидеров връчи на английския посланик декларация за официално извинение от страна на Великобритания срещу арогантната и унизителна кампания, която според него се води срещу страната ни. Той добави, че ще настоява ръководителя на българското представителство на Европейската Комисия в България да наложи санкции на Великобритания.
По-рано в четвъртък Слави Бинев бе атакуван от "Атака" в София прес, по време на пресконференция, на която Бинев трябваше да представи зам.-председателя на британската Партия на независимостта Пол Нутъл - заместник на Фарадж. Сидеров влезе в пререкание с даващия пресконференцията Слави Бинев и го обвини, че е наел българофоб да си прави пиар. Бинев, който е евродепутат от квотата на „Атака" и бивш съратник на Сидеров, го упрекна, че се държи като платен от правителството демонстрант. На настояването на Сидеров Нутъл да се извини на България англичанинът каза, че последното нещо, което британците искат е да има изтичане на мозъци от България.
„Не може да е правилно в Англия в баровете да ви сервират високо образовани емигранти от България. Това не добро за вашата икономика", каза заместникът на Фарадж. Найджъл Фарадж стана известен с коментарите си за България и с опасенията си, че след 2014 година българите масово ще се преселят във Великобритания.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване