02/07/13 16:16
(http://www.klassa.bg/)

Цацаров: Има данни за съпричастност на "Хизбула" към атентата

Изявлението, което министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов направи след Консултативния съвет по национална сигурност, че при терористичния акт на летище „Сарафово” има съпричастност на „Хизбулла” се опира на доказателства и оперативни данни. Това съобщи главният прокурор Сотир Цацаров на влизане в сградата на ВСС. Цацаров повтори казаното ден по-рано: решението за оповестяване на подобна информация е политическо и е взето след Консултативен съвет по национална сигурност, на който по закон главният прокурор не присъства и не участва. По думите на Сотир Цацаров твърдението за участието на „Хизбулла” е на базата на обективни данни по делото, но това не означава, че е налице готово дело за съд, с обвинителен акт и т.н.
Задачата (ни) е хората, виновни за този терористичен акт, да бъдат изправени пред съд, посочи главният прокурор. Той уточни, че в момента наистина има доказателства и оперативни данни, но още няма всичко необходимо, за да бъде внесен обвинителен акт. Тепърва предстои официализиране на много оперативни данни, в това число молби за правна помощ.
Разследването на терористичния акт в Бургас е много активно и хората, които са работили по него, са свършили наистина огромна работа. То трябва да продължи по същия начин, коментира още главният прокурор.
Сотир Цацаров каза още, че според наличните данни замисълът на терористите е бил автобусът с израелските туристи да бъде взривен в движение с дистанционно управление.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване