02/07/13 13:50
(http://www.klassa.bg/)

Цветанов: Няма човек, който да държи в зависимост Борисов

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов не пожела да коментира новите документи около казуса „Буда”, според които агент „Буда” бил следен заради "престъпната си ориентация".

Не мога да коментирам нещо, което не съм видял, отсече Цветанов и добави, че ще се провери дали материалът съществува в архива.

На всички тези публикации и спекулации в публичното пространство беше даден отговор лично от премира Борисов. Според него от тук нататък ще има постоянно тиражиране на информации, които по никакъв начин може би не кореспондират с действителността, може би няма такива материали, които да се намират в МВР, но съвсем нормално и разбираемо е, че те могат да бъдат фалшифицирани и пускани в публичното пространство чрез определени медии, коментира вицепремиерът.

По думите му през всички тези години в страната не са малко хората, възползвали се от реализирането на подобни сценарии с използването на материали или фалшифицирането на такива, за да могат да държат в зависимост когото и да било и той да бъде "послушен".

Самият факт, че премиерът Борисов се обърна с молба да бъде разсекретено всичко това и декласифицирано съгласно законодателството, материалите от първите публикации, показва много ясен знак - че няма човек, който да изнудва или да държи в зависимост премиера, подчерта Цветанов.

МВР шефът каза още, че той 18 години е бил служител на МВР и всеки служител там, както и в МО, има лично кадрово дело в съответната картотека.

Когато напуснеш системата, това дело се архивира, то може да бъде поискано и ползвано, когато отново ставаш кандидат за работа в МВР.

Цветанов се поинтересувал от директора на "Човешки ресурси" в МВР дали някой в периода, в който той е напуснал министерството - от октомври 2005 г., е ползвал личното му кадрово дело. Оказало се, че през 2006 г., когато вече се е говорело за създаването на проекта ГЕРБ и Цветанов бил вече заместник-кмет на София, делото му било поискано и взето от директора на "Човешки ресурси". Тогава министър на вътрешните работи беше Румен Петков, добави Цветанов, по чиито думи личното му дело е поискано и е разглеждано и през април 2009 г., вероятно от тогавашния вътрешен министър Михаил Миков. Според министъра всичко това е правено, за да може под някаква форма да се фабрикува нещо, което да бъде ползвано в публичното пространство за дискредитиране на политически опонент.

Copyright © CROSS Agency Ltd.
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване