02/07/13 05:14
(http://www.klassa.bg/)

Чешма от бъдещето суши ръцете след измиване

Британската компания Dyson представи смесител за вода от ново поколение, който освен да ви достави вода с приятна за измиване на ръцете температура, след това ще ви ги изсуши с помощта на вградена иновативна система, съобщава Mashable.

Техническите параметри на Airblade Tap показват, че инженерите на компанията са се постарали повече от това да поставят единствено духалка в кранче. Оказва се, че благодарение на дизайна си устройството е способно да изсуши перфектно кожата на ръцете за нищожните 12 секунди.

Това е доста по-бързо от стандартните джаджи, под които трябва да държим ръцете в обществените тоалетни, ако искаме да са напълно сухи. При последните средната работа на системата за сушене е цели 42 секунди, което както и да го погледнем, е много време, ако в този момент искаме по-бързо да се присъединим към приятелите си за по бира в бара.

За да работи правилно, системата разполага с инфрачервени сензори, които могат да преценят дали ръцете ви се нуждаят от измиване (ако са топли) или по тях има вода, която трябва да се изсуши (ако са мокри и съответно по-студени.)

Самата сензорна система на Airblade Tap е изпипана до там, че при миене и сушене не ви се налага да махате безпомощно пред сензора (и да изглеждате глупаво), докато той се включи.

 

Видео Тук


















Mashable

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване