02/08/13 11:19
(http://www.klassa.bg/)

Facebook срина интернет

Ако случайно ви се е сторило, че в един момент целият интернет се е сринал, знайте, че не сте сами.

Големи сайтове като CNN, Huffington Post, ESPN, Gawker, The Washington Post, BuzzFeed - сайтове, на които сме свикнали да се доверяваме и предоверяваме просто не се отваряха в четвъртък вечерта.

Причината? Бъг във Facebook.

В един момент практически всеки сайт, на който присъства ”Like” функцията, е пренасочвал потребителите към Facebook, а това от своя страна е довеждало до съобщение за грешка. Сега се опитайте да се сетите за интернет страница, на която ”Like” функцията не присъства и си представете за бедствие с какви мащаби си говорим.

Разбира се, Facebook е многомилиардна империя с армия от опитни програмисти и проблемът е бил оправен почти светкавично, но това не прави нещата по-малко страшни.

Всъщност има вероятност и изобщо да не сте забелязали гореописания срив, ако в съответния момент просто не сте били логнати във Facebook. Истината обаче е, че в наше време надали някой дори се замисля относно факта, че е логнат във Facebook.

Или в Google. Или в Twitter. А в един момент, както се убедихме, това може да се окаже проблем.


















iNews.bg


Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване