02/08/13 17:27
(http://www.klassa.bg/)

YouTube е новата мека на филмовото пиратство

The Wall Street Journal обръща внимание на интересна тенденция: стотици нелегално качени филми са налични в YouTube, а студията не предприемат нищо по въпроса.

Във времена на шумно прокламираната борба с пиратството това явление е доста странно. Още повече, че – за разлика от торентите, където все пак се иска някаква техническа грамотност, за да свалиш и пуснеш съответния филм – в YouTube всичко е на един клик разстояние.

Бързо търсене в Google ни отведе до "Misery", "Battle Royaleи "The Illusionist", така че от The Wall Street Journal определено са прави. Изданието обръща внимание и на факта, че филмите в YouTube са най-вече на студията Walt Disney, Columbia и Tristar.

Най-интересното е, че YouTube всъщност предлага специална програма, наречена Content ID, която служи именно за идентификация на материали със запазени права и дава възможност на правоносителя да блокира съответния клип или да го ограничи по географски региони.

Ако студията, стоящи зад въпросните филми, нямат нищо против те да бъдат безплатно, най-малкото могат да пуснат върху тях свои реклами.

Предполагаме, че рано или късно студията ще се усетят за какво става дума, но до тогава може да си приготвите пуканки и да седнете пред YouTube.




















Wall Street Journal

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване