02/08/13 16:31
(http://www.hsnovini.com/)

Злато и бронз за хасковския бокс

Бронзовата медалистка Набибе Николаева

Състезателките на боксов клуб „Хасково” Гюлсен Кадри и Набибе Николаева се завърнаха с медали от втория кръг на Републиканското лично отборно първенство за жени, провело се вчера в Русе.

За пореден път двете състезателки защитиха честта на хасковския бокс. И този път Гюлсен успя да завоюва 1- то място, след 3 победи. На финала тя надви в изключително оспорван мач Глория Василева от “Локомотив” София с 9:8 точки.

Бронзовото отличие при 57- килограмовите бе за Набибе Николаева, която победи противничката си в първата среща с 19:1 и технически нокаут. Малшанс обаче не и позволи да се бори за златото, след загубата от бъдещата шампионка от НСА.

От отбора са радостни, че само с две състезателки успяха да натрупат 23 точки след изиграването на двата кръга от личното отборно първенство, с което изпреварват школите на Левски, ЦСКА, Славия и други водещи тимове. Състезателите ще се готвят за следващите шампионати. На 2- ри март ще е републиканското лично отборно за младежи в Севлиево. На 12- 16 март пък зала “Дружба” ще е домакин на Републиканското лично отборно за юноши и на първи кръг от Купа България, където медали се очакват от 4- кратните републикански и трети в Европа за своите категории Станимир Делчев и Александър Калинов. В началото на месец април зала “Дружба” отново ще е домакин, но този път на Републиканския личен шампионат за жени, където хасковлии ще играят с пълен състав.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване