02/08/13 11:22
(http://www.klassa.bg/)

Изпълнителният директор на Alcatel-Lucent се оттегля

Изпълнителният директор на френско-американския телекомуникационен производител Alcatel-Lucent Бен Вервайен обяви, че ще се оттегли от поста след след като прекара 4 години и половина в опити да поведе затъващата компания към възход, съобщава Блумбърг“.

Договорът на Вервайен трябваше да бъде подновен през май тази година. Шефът на Alcatel-Lucent обаче е решил да не се опитва да го удължава, съобщиха в четвъртък от базираната в Париж компания. Очаква се 60-годишният Вервайен да остане на поста си, докато бордът на директорите обсъжда различни кандидатури за негов заместник.

По време на управлението на сегашния изпълнителен директор акциите на Alcatel-Lucent се сринаха с цели 70 процента на борсата в Париж. През изминалите години компанията не успя да удържи на силния натиск от страна на другите големи производители на телекомуникационно оборудване като китайската Huawei, шведската Ericsson и американскaта Cisco Systems.

С оставката си Вервайен, който преди това бе изпълнителен директор на британския телеком BT Group, следва стъпките на предшествениците си Патриция Русо и Серж Чурук, които през 2006 г. ръководеха сливането на Alcatel и Lucent Technologies. Tогава те не успяха да превърнат в печалби многомилиардните инвестиции в създаването на телекомуникационно оборудване от ново поколение.

Оттогава Alcatel-Lucent акумулира чисти загуби от близо 10 млрд. евро, а финансовите ѝ резерви намаляваха до около 700 млн. евро годишно.





















Блумбърг“

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване