02/08/13 17:32
(http://www.hsnovini.com/)

ПМГ-а променят имената си при прием след VІ клас

Иван Панайотов, началник РИО-Хасково

Математическите гимназии с прием след IV клас трябва да променят името си, ако искат да продължат да приемат с изпит след края на основното образование. Това записаха депутатите в проекта на Закон за предучилищното и училищното образование.

Според промяната училищата с прием след IV клас, с изпит по математика могат да се наричат Средни математически училища. Този текст от проектозакона засяха две математически гимназии в областта -  „Академик Боян Петканчин” в Хасково и „Иван Вазов” в Димитровград, където се приемат ученици след завършено основно образование по една паралелка.

“Провел съм разговор с директорите на двете Природо-математически гимназии. Те не са притеснени от готвените промени. Все още се двоумят  дали да приемат ученици след VІ клас. Най-вероятно ще запазят този прием, което означава че училищата ще трябва да бъдат преименувани на Средни математически гимназии”, коментира Иван Панайотов, началник на РИО-Хадсово.

Според преходните и заключителни разпоредби на проектозакона, които все още не са окончателно приети от депутатите, училищата в заварено положение трябва да се преименуват до 31 май 2013 г.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване