02/08/13 08:25
(http://www.klassa.bg/)

Разкриват сметки в помощ на осъдения в Гърция български пилот

Нито съм произвел катастрофиралия самолет, нито съм го поддържал. Той се беше разхерметизирал 8 месеца преди катастрофата и го закарах в Англия, за да се установи причината. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия българският пилот Янко Стоименов, осъден в Гърция на 10 години затвор за катастрофата на самолета на кипърската компания "Хелиос" през 2005 година. Съдът допуска прехвърлянето на наказанието във финансово обезщетение в размер на 75 000 евро.

"На 14 август 2005 г. при катастрофата самолетът отново се е разхерметизирал. Не съм аз човекът, който е наел двамата пилоти, участвали в катастрофата - германският командир на самолета и кипърският му помощник. Никъде в доклада на гръцкия съд не се казва, че пилотите са некомпетентни, а че не са поставили системата в режим на работа. Това обаче е невъзможно нито по законите на логиката, нито на физиката. По случая никога не е правена криминална експертиза", заяви Стоименов.

Представителка на Съюза на транспортните синдикати, заяви, че съюзът не може да остане безразличен по случая. Стана ясно, че ще бъдат разкрити две сметки за дарения, тъй като сумата е непосилна за семейството на Янко Стоименов. Парите трябва да бъдат събрани в рамките на седем дни.


www.novini.bg
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване