02/08/13 17:40
(http://www.hsnovini.com/)

Училища записват кандидат-първолаци

20 родители на кандидат-първолаци са подали документи в ОУ “Шандор Петьофи”"

Започна кампанията по записване на първокласници в хасковските училища.  Тази година става с месеци по-рано от обичайното, коментират от регионалния инспекторат по образованието. Причината е заради големия интерес от страна на родителите. Същинската кампания обаче ще стартира в края на месец май, уточниха от инспектората.

Кампанията по записване на първокласници вече започна в 5 основни училища в областта. Преди това всяко училище трябваше да изработи критерии за приема. Единственото изискване на министерството е да не се определя поредността на подаване на молбата. Нито да се залагат изпити. Едно от тях е и хасковското училище „Шандор Петьофи”, където в рамките на два дни са подали документи родители на 20 деца, информира Славея Воденичарова, заместник директор на училището.

От образователният инспекторат очакват да няма голяма разлика, спрямо предходната година в броя на децата, които ще прекрачат прага на училищата за първи път. В областта за  новия випуск се очакват около 2 200 първолаци.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване