02/09/13 20:18
(http://www.klassa.bg/)

САЩ въведоха нови санкции срещу Беларус, Китай, Венецуела, Иран, Сирия и Судан

САЩ въведоха нови санкции срещу редица юридически и физически лица в Беларус, Китай, Венецуела, Иран, Сирия и Судан, като ги обвиниха в нарушаване на режима на неразпространение. Подложените на тези наказателни мерки са обвинени в нарушаване на положенията в американския Закон за неразпространение по отношение на Иран, Северна Корея и Сирия, предаде ИТАР-ТАСС.
Според съобщение на Държавния департамент на САЩ санкциите се налагат срещу две организации от Беларус и всички техни дъщерни структури. В черния списък са включени пет физически и юридически лица от Китай, три от Иран, две от Судан, държавната военнопромишлена компания на Венецуела, както и Бюрото за снабдяване на сирийската армия.
Според заключенията на американските власти действията на тези компании и граждани потенциално са били способни да внесат „материален принос за разработването на оръжие за масово унищожение или крилати и балистични ракети”. Американското външнополитическо ведомство не посочва по-конкретни данни по този въпрос.
















ИТАР-ТАСС
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване