02/10/13 15:12
(http://www.klassa.bg/)

Виелицата „Немо“ утихва, след като взе 9 жертви, идва нова

Снежната буря „Немо“, която връхлетя северната част на САЩ и южната на Канада, взе 9 жертви, съобщи Си Ен Ен. Петима от загиналите са в Кънектикът, двама в Канада, по един в Ню Йорк и Масачузетс. В Бостън дете на 11 години почина от задушаване от въглероден двуокис в колата на баща си. Автомобилът е бил блокиран в снега и бащата се е опитвал да го освободи. Стотици хиляди хора останаха без ток заради стихията, а 4700 полета на летищата в Ню Йорк бяха анулирани.
Но най-лошото премина, смятат властите в засегнатите щати. В някои от тях бе снета тревогата за лошо време, а летищата в Бостон и Кънектикът се очакваше да бъдат отворени по-късно в неделя.
Метеролозите обаче предупреждават, че нова стихия се насочва към средните щати на страната. Прогнозират се силни снеговалежи и бурен вятър от Колорадо до Минесота. Най-големи щети може да предизвика бурята в Южна Дакота.
„Немо“ връхлетя САЩ само три месеца след урагана „Сенди“, който причина смъртта на около 100 души и щети за 70 милиарда долара.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване