02/10/13 10:21
(http://www.klassa.bg/)

МВР и БЧК ще отбележат Европейския ден на телефон 112

МВР и БЧК ще отбележат Европейския ден на телефон 112 на 11 февруари, съобщиха от пресцентъра на полицията. Столичното 105 СОУ „Атанас Далчев” ще бъде домакин на Европейския ден на телефона за спешни повиквания 112. След симулиран сигнал на телефон 112 за поставено взривно устройство в сградата на училището и „пострадали” ученици, доброволци от Младежки авариен екип към Българския Червен кръст ще демонстрират оказване на първа помощ и сърдечно-белодробна реанимация. Експерти от Национална система 112 ще презентират как и кога трябва да се търси помощ на спешния номер.
Денят на телефон 112 ще бъде отбелязан в градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Кърджали, Монтана и Сливен. Тази година акцентът е поставен върху изграждането на култура на ползване на услугата 112 и усвояването на модели на поведение и реакция при ситуации, налагащи оказването на долекарска помощ.
11 февруари е обявен за Европейски ден на Единния европейски номер за спешни повиквания 112 със Съвместна тристранна декларация на ЕК, Европейския Парламент и Съвета от 2009 г. и се чества официално в страните-членки от Общността.
Отбелязването ще се проведе на 11 февруари от 11.00 часа в сградата на 105 СОУ „Атанас Далчев”, ж.к. „Дианабад”, ул. „Св. Пимен Зографски” № 7 – 316 кабинет.



















Пресцентър на  Полицията

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване