02/11/13 17:09
(http://www.hsnovini.com/)

Валери Добрев разказва истории на лента всеки вторник в музея

Валери Добрев

„Вторници с филмите на Валери Добрев”, под това мото библиотеката и историческия музей в Димитровград ще представят късометражно кино на популярния местен оператор и кинолюбител. Началото на поредицата от кино вечери ще бъде поставена утре от 18 часа в изложбената зала на Историческия музей.

Идеята е от миналата година. След като натрупал завидно количество филми, всички отличени с награди от любителски кинофестивали. Това провокирало Валери Добрев да ги покаже на своите съграждани, разката той. Ръка му подали местната библиотеката и музей.

Всичките му късометражни филми са снимани в Хасковска област. Някои от лентите са от 80-те години на миналия век. Началото авторът ще постави с най-награждаваните от тях. Първият, който димитровградската публика ще види утре е  „Геокешинг и историческите обекти”.

„Филмът предизвика голям интерес сред фестивалното жури. То представя играта Геокешинг, търсене на предмети  по зададени параметри по исторически и географски обекти из страната”, уточнява Валери.

В програмата влиза още късометражни филми за пастир от село Златна Ливада и за жители от Димитровград, участвали в бригадирското движение. Ще бъде представен и филма „Тянко и Тигъра”, с който преди година бе открит фестивалът Златния Ритон в Пловдив. Лентата разказва за отношението на двама народни музиканти към съвременните стилове.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване