02/11/13 15:19
(http://www.hsnovini.com/)

Георги Какалов облече екипа на “Хасково 2009″

Георги Какалов

С две нови попълнения се подсили футболния „Хасково 2009”. Днес първа тренировка на стадион „Хасково” направиха небезизвестният Георги Какалов и игралият 5 години в Гърция Пламен Вягов.

Нападателят Георги Какалов идва в Хасково, след като последно игра за отбора на “Шумен”. Голямата му професионална визитка показва и наличния му опит, който ще бъде необходим на хасковлии в борбата за „Б” група. През годините Какалов е обличал екипите на елитни тимове от ранга на “Литекс’, „Ботев” Пловдив, ‘Динамо’ Минск и още редица отбори. Има записан мач и за националния отбор на България. В местния клуб идва след разговор с ръководството на хасковлии.

“Проведох разговор с треньора на тима и след като изгледах контролата с “Асеновец” прецених, че трябва да дойда в Хасково. С оглед на състава смятам, че има реални шансове за влизане в “Б” група”, коментира за Хасково Новини нападателят.

Днес той тренираше на облекчен режим заради травма, но изрази надежди, че до началото на пролетния полусезон ще бъде възстановен за игра.

Друго ново попълнение в хасковския тим е идващия от Гърция Пламен Вягов. Имало е вариант да заиграе в „Ботев” Пловдив, но по стечение на обстоятелствата е вече с екипа на „Хасково 2009”.

“Играя като плеймейкър, мога и като ляво или дясно крило, за мен не е проблем”, сподели Пламен Вягов.

Последно Вягов е играл в Гърция в сателитния на Арис Солун тим Арис Касандрия.

Междувременно местния тим се е разделил с 4- ма играчи. Това са Делчо Спасов, Мехмед Сабри, Христо Запрянов и Недялко Петров.

Следващата контрола за „Хасково 2009” ще бъде или в сряда, или в събота с отбора на “Любимец”, всичко зависи от това дали ще има подходящ терен за игра, заяви старши треньора Димчо Марков.

Пролетния полусезон започва в началото на месец март.

Младен Желязков

Пламен Вягов

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване