02/11/13 15:15
(http://www.klassa.bg/)

ГЕРБ откупува с 80 хил. евро присъдата на пилота Янко Стоименов

По предложение на Бойко Борисов, който лично се ангажира с подпомагането на пилота Янко Стоименов, от субсидията на ПП ГЕРБ да бъде преведена незабавно сумата от 80 000 евро. С тях пилотът ще има възможност да откупи 10-годишната си присъда, която трябва да бъде излежана в затвора от общо 122-те години, на които е осъден. Това каза административният секретар на ПП ГЕРБ Цветомир Паунов. От ГЕРБ ще подкрепят пилота и с всякакви правни възможни средства.
След като бъдат направени необходимите инициативи, сумата ще бъде ако не цялостно, то поне частично възстановена на ПП ГЕРБ.
„ПГ на ГЕРБ също активно се включи в тази инициатива, те също са превели сума в сметките, които са открити за подпомагане на дейността на Стоименов. Очакваме и други организации и институции да могат да подпомогнат Стоименов", заяви Паунов.
Янко Стоименов е изразил своето притеснение, че въпреки усилията на Съюза на транспортните синдикати в България, които са поели инициатива за набиране на сумата, сроковете за плащане на санкцията са много малки - до четвъртък, 14 февруари.
Надяваме се, че случаят с Янко Стоименов ще бъде впоследствие използван за това да можем в интерес на авиационната безопасност, да предприемем законодателни инициативи, да развием европейското законодателство, повече в интерес на пътниците, на гражданите и по-малко на бизнеса, заяви на пресконференцията Екатерина Йорданова, председател на Съюза на транспортните синдикати в България.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване