02/11/13 17:53
(http://www.hsnovini.com/)

Дърво и камък в симбиоза представя галерия “Форум”

Симеон Тодев, художник

Хасковският художник Симеон Тодев и неговият колега от Смолян Станислав Станчев – Бебо ще открият утре от 17:30 часа, в галерия „Форум” съвместна изложба. Авторите представят картини и цветна дървена пластика, обединени под името „Симбиоза”.

Изложбата е първата съвместна за двамата художници. Творците се познават повече от 30 години. Двамата са съученици. Завършили са смолянската гимназия по приложни изкуства. Идеята за обща изложба се родила през миналата година.

С художествени средства и двамата автори разказват приказки и легенди с творбите си. В картините на Симеон Тодев присъства камъкът. „За мен това е най-трайния материал, който съществува на планетата. Винаги съм смятал, че камъка съдържа много послания. Това е моята провокация – да разкажа чрез него истории, като му дам от моята духовност”, сподели Тодев.

 

Станислав Станчев – Бебо

Чрез своите творби Станислав Станчев – Бебо вдъхва живот на дървените дъски от които са изработени – всяка от тях по на 300 години. Цветните дървени релефи са от последния цикъл на твореца. За изработката им използва собствена техника, която разработва от 2004 година, непозната в страната и света, довери Станчев. За картините си изпълзва дърво, мед, железни орнаменти. Темите са приказни. В картините присъстват мъжът и жената.

Изложбата ще остане подредена в галерия „Форум” до 5 март.

Репортаж гледайте в новините на телевизия „Рекординг”.

Хасково Новини

 

 

Изложбата в галерия “Форум” ще остане подредена до 5 март

 

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване