02/11/13 14:58
(http://www.klassa.bg/)

Клиничните пътеки за епилепсия са недофинансирани, предупредиха експерти

Клиничната пътека за епилепсия и епилептични пристъпи е една от най-мизерните в страната, твърдят специалисти в Европейския ден на епилепсията, който Старият континент отбелязва за трета поредна година. Експертите са убедени, че е необходима специална програма за Център за хирургия за епилепсия, която да позволи финансиране на предхирургичната подготовка и хирургичното лечение на пациенти, които страдат от епилепсия, което в момента Националната здравноосигурителна каса не покрива.
Около 70 000 са пациентите, страдащи от различни епилепсии у нас, подчерта председателят на Асоциацията на родителите на деца с епилепсия Веска Събева. 14 000 от тях продължават да получават пристъпи, тъй като не могат да бъдат излекувани медикаментозно. Специалистите са убедени, че тези хора имат нужда от преценка на възможностите за хирургично лечение, тъй като при половината от тях то би било възможно.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване