02/11/13 14:36
(http://www.hsnovini.com/)

Контрабанда на хапчета за епилепсия и антидепресанти спряха на Капитан Андреево

снимка: Агенция Митници

Впечатляващо количество контрабандни лекарства откриха митническите служители на Капитан Андреево в излизащ от страната лек автомобил “Мазда” с австрийска регистрация. По метода на анализ на риска колата е селектирана за щателна митническа проверка, при която в личния багаж на шофьора са открити 21 830 хапчета. От тях 1038 блистера са лекарство за лечение на епилепсия и афективни психози, 835 блистера лекарство за лечение на Паркинсон и 310 блистера антидепресанти. Според медицински специалисти, откритият антидепресант не трябва да се използва при деца и юноши под 18-годишна възраст, тъй като съществува повишен риск от странични ефекти, като например опит за самоубийство, мисли за самоубийство и враждебност.

Шофьорът, 52-годишен австрийски гражданин от сирийски произход, не е представил никакви документи за пренасяната стока, която е иззета. Съставен акт за митническо нарушение, а на извършителя ще бъде наложена глоба в размер на 3000 лева.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване