02/11/13 05:44
(http://www.klassa.bg/)

Лавров за френската операция в Мали

Франция се бие в Мали с онези, които бе въоръжила в Либия. Това заяви руският външен министър Сергей Лавров и призова западните страни да имат цялостен поглед върху региона.

В Мали Франция се бие срещу онези, които бе въоръжила в Либия срещу режима на Кадафи, нарушавайки ембаргото на Съвета за сигурност на ООН, посочи Лавров в интервю по руската телевизия, разпространено в Далечния изток. Части от него препредават руските агенции.
"Същите групи се бият в Сирия срещу режима на президента Башар Асад, добави Лавров. Смазва ме неспособността на нашите партньори да посочат определена точка на картата и да имат цялостен поглед върху района", каза руският външен министър в интервюто, цитирано от АФП.
В миналото Лавров разкритикува снабдяването с френски оръжия на противниците на Кадафи, като посочи "недобросъвестното тълкуване" на резолюцията на ООН, разрешаваща употребата на сила за защита на цивилното население.




















АФП



Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване