02/11/13 16:36
(http://www.hsnovini.com/)

Общоевропейска акция: Проверяват товарните автомобили и автобусите от днес

Акцията е в рамките на седмица

Едноседмична полицейска операция за засилени проверки над товарните автомобили и автобусите започна от днес КАТ и Изпълнителна агенция “Автомобилна администрация”. Операцията е в рамките на общоевропейска акция за засилени проверки над товарните автомобили и автобусите на територията на страните от Европейския съюз.

Акцията е заложена в плана на Европейската мрежа на службите на пътна полиция – TISPOL за 2013 година. Проверките днес в Хасковско започнаха в 10 часа. Те са по метода „широкообхватен контрол” и се осъществяват от пътните полицаи съвместно със служители на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Ще се следи за наличие на валидна задължителна застраховка „Гражданска отговорност” на автомобилистите и заплатена винетна такса за ползване за определен срок пътищата от републиканската пътна мрежа.

 

Превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара е част от проверката

В проверките се включат и служители на криминална и икономическа полиция, които осъществяват контрол за нелегални емигранти и трафик на хора; притежание и пренос на наркотични и упойващи вещества; транспортиране и притежание на незаконни огнестрелни оръжия; транспортиране на крадени стоки, превоз на стоки, различни от упоменатите в документите за товара и други криминални престъпления.

Хасково Новини
Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване