02/11/13 15:02
(http://www.klassa.bg/)

От Google ще строят частен летищен терминал

Интернет-гигантът Google иска да построи частен летищен терминал, съобщи технологичният портал kaldata.com. След крайно успешната им търсачка, мобилната им операционна система, сериозното участие в интернет базираната реклама и безпилотните возила, компанията иска да навлезе и в авиационния бизнес.

Google планират да направят инвестиция от 82 млн. долара, която ще отиде за изграждането на частен летищен терминал в Сан Хосе, Калифорния. Той ще е част от международното летище Mineta San Jose International Airport.

От британската фирма Signature Aviation са отправили вече и конкретна оферта към властите за изграждането на терминала, който ще се разположи на 29 акра от имотите на летището. Компанията планира изграждането на терминал разположен на 5000 кв.м., сграда за офиси и магазини, която ще се разполага на 10 000 кв.м. За обслужване на самолетите ще има също така хангар, който ще заема 20 000 кв.м., писта и паркинг.

Летищните власти преговарят вече с британците относно предложението за терминала, което ще позволи на Google да ползват съоръжението в следващите 50 години. Очаква се през пролетта предложението ще бъде внесено за разглеждане в градския съвет.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване