02/11/13 10:46
(http://www.hsnovini.com/)

Отборът създаден от Рафаел Мартинети се готви в Димитровград

Георги Караманлиев и Джими Мартинети

Швейцарският отбор по борба, създаден от президента на Световната федерация Рафаел Мартинети, гостува в Димитровград.

Спортен клуб по борба „Мартини”, от едноименния швейцарски град, е за втори път на гости на колегите си от СКБ “Димитровград”. Там част от младите надежди на тима провеждат подготовката си. Отборът е воден от бившият състезател Джими Мартинети, който е брат на президента на Световната федерация по борба Рафаел Мартинети. Той е придружаван от тополовградчанинът и български борец Георги Караманлиев, който повече от 20 години работи като треньор в Швейцария. Караманлиев близо 10 години е тренирал възпитаниците на швейцарския клуб, след което започва да работи с различните възрасти на националния отбор на Швейцария. От скоро освен с националите отново започва работа и с младите надежди на „Мартини”. Заедно с ръководството до България са 13 деца от отбора на възраст 8- 12 години, сред които и двамата внуци на Рафаел Мартинети. Поводът да изберат Димитровград не е случаен, след като вече веднъж тимът се е готвил там преди 2 години.

“Отдавна съм свързан с България, тъй като съм идвал тук много пъти още като състезател. Когато трябваше да направим лагер в страната Ви се допитах до Георги Караманлиев и до брат ми Рафаел Мартинети, които ми препоръчаха Димитровград и тукашната школа по борба” , коментира за Хасково Новини Джими Мартинети, който е член на ръководството на “Мартини”.

С тренировките с димитровградския клуб гостите целят смяна на обстановката, както и на партньорите на състезателите, за да е по- пълноценна подготовката. Джими Мартинети изказа своята благодарност  към българите за това, че винаги заедно с отбора са приемани добре.  Тимът ще остане в Димитровград още няколко дни. Отправена бе покана и към домакините да върнат визитата и да проведат подготовка в Швейцария.

 Хасково Новини

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване