02/11/13 14:55
(http://www.klassa.bg/)

Ще си сътрудничим с Израел при бедствия и аварии

България и Израел ще си сътрудничат и ще обменят добри практики за справяне и предотвратяване на бедствия и аварии. Това каза министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов на церемонията „Пожарникар на годината 2013”.
Цветанов напомни, че бързата реакция и готовността на Израел да предостави два самолета за погасяването на пожарите в Бистришко бранище миналото лято, е доказателство за солидарността между двете държави.
Страната ни има изграден екип от огнеборци, които са готови да се стигнат до всяка една точка при необходимост за справяне с бедствия, посочи Цветанов.
„Вие сте хората, които човек не си пожелава да му ходите на гости, но когато има необходимост вие сте най-скъпите и най-добрите хора”, обърна се вицепремиерът към пожарникарите.
Важна е и политиката на правителството, която да е насочена към превенцията и недопускането на бедствия и аварии. Правителството на България ще направи през настоящата година сериозна стъпка за обновяване на автопарка за високопроходими автомобили. Само за първите два месеца от 2013 година вече има предвидени средства в размер на 130 млн. лева за този сектор при изпълнението на оперативните програма към Европейския съюз, посочи Цветан Цветанов.
Той връчи приза „Пожарникар на годината 2013” на главен инспектор Севдалин Кехайов, началник на РСПБЗН – Златоград към ОУПБЗН – Смолян. Вие сте най-достойните в системата на пожарната безопасност и защитата на населението, но тези награди не са толкова лични, защото всяко едно отличие е признание за цял екип, се обърна към наградените министър Цветанов.
На церемонията присъстваха и главният секретар на МВР Калин Георгиев, както и председателят на Българския червен кръст – Христо Григоров.

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване