02/12/13 08:05
(http://www.klassa.bg/)

ДКЕВР се отчита за проверките в енергодружествата, протестите продължават

Комисията за енергийно и водно регулиране се очаква да отчете днес какви проверки е назначила в електроразпределителните дружества ЧЕЗ, Енерго Про и И Ви Ен - след серията масови протести в цялата страна. Проверка тече и в Топлофикация София.

Очаква се проверките да приключат до 10 дни. Също днес комисията регулатор се очаква да обсъди публично и новите правила за търговия с ток - документ, който се чака както от Европейската комисия, така и от всички големи фирми консуматори и търговци на ток. С тези правила още тази година у нас ще има реална конкуренция на пазара на електричество.

Абонатите - дори и домакинствата с много голямо потребление на енергия, така ще могат сами да избират и решават от кой доставчик да си купят електричество. С идеята за такава конкуренция преди повече от две години държавата задължи доставчиците в сметките за електричество да ни разбиват цената на потребената енергия подробно по пера - за да си правим сами сметка токът от кой доставчик ще ни излезе най-изгодно.

В публична проверка на електромер в столицата ще се включи и министърът на икономиката и енергетиката Делян Добрев. Уред на абонат, подал жалба срещу ЧЕЗ, ще бъде свален и предоставен за измерване в института за метрология

Междувременно протестите срещу високите сметки продължават. В 12 часа, пред сградата на Държавната енергийна комисия, ВМРО организира протест под мотото „На бунт срещу високите сметки" . Очаква се нови протести да има и в Благоевград, и на други места в страната.















btvnews.bg

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване