02/12/13 15:21
(http://www.hsnovini.com/)

Затвориха за свиждане Детско отделение – броят на пациентите ръсте

Вратите на местното Детско отделение останаха затворени за свиждания

Заради увеличените случаи на Острите респираторни заболявания по предписание на РЗИ-Хасково от днес бяха спрени свижданията в Детското отделение на местната многопрофилна болница. Преустановени са и плановите и детските консултации. До 15-ти февруари се забраняват и имунизациите, уточниха от здравната инспекция.

Днес вратите на местното Детско отделение останаха затворени за свиждания. Броят на пациентите е повишен. “През почивните дни бяха приети около 28 нови деца. Този понеделник в  отделението имаше 47 пациента при капацитет 35. Управлението на болницата разкри още 10 нови легла във връзка със ситуацията”, коментира д-р Атанас Паунов, началник „Детско отделение” .

Вчера от отделението са изписани 17 деца, а броят на новоприетите до днес преди обед е 10. Повече от половината пациенти в отделението са кърмачетата от 1 месец до годинка, останалите са в яслена и градинска възраст от 3 до 4 години.

“При нас лекуваме усложненията на грипната и вирусната инфекции. Най-честите усложнения са пневмонии, които протичат с бронхиална обструкция с дихателна недостатъчност”, сподели д-р Паунов.

Д-р Атанас Паунов, началник „Детско отделение”

Наплив на пациенти отчитат и в педиатричния кабинет на „Спешно отделение”. На 24 часа от там хоспитализират по 5 – 6 деца. Най-често засегнати са децата от 1 до 6 години, отчете  дежурният педиатър д-р Анюта Лозева.За да не се стига до усложнения специалистите съветват консултация с лекар. Самолечението  според тях може да доведе до сериозни усложнения.

Към днешна дата заболеваемостта остава 257 на 10 000. Прагът за епидемия е 310 болни на 10 000, уточниха от РЗИ. В петък ще се решава дали ще има грипна ваканция.

Репортаж гледайте в новините на телевизия Рекординг.

Хасково Новини

 

 

Д-р Анюта Лозева, педиатър „Спешено отделение”

 

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване