02/12/13 15:59
(http://www.klassa.bg/)

МВР: ОЛАФ проверява земеделското министерство заради Twitter

 Министерството на вътрешните работи потвърди на своята интернет-страница, че Европейската служба за борба с измамите (ОЛАФ) извършва проверка в Министерството на земеделието заради обществената поръчка на стойност 48 хиляди лева за изработване и поддържане на страници на Програмата за развитие на селските райони във Facebook и Twitter.

Съобщението бе разпространено от МВР заради публикация в днешния брой на вестник "Сега", според която земеделският министър Мирослав Найденов е разследван от ОЛАФ.

Информация за странната поръчка, спечелена от бивши служителки в Агенцията за безопасност на храните (БАБХ) на по 25 години, се появи миналата година и предизвика скандал, след който прокуратурата се самосезира.

Вчера стана ясно, че Министерството е обявило нова обществена поръчка за поддръжка на страниците, след като договора с двете бивши пиарки от БАБХ изтекъл.

Часове по-рано министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов за пореден път заяви пред журналисти, че не е разследван от ОЛАФ, не е давал обяснения пред Европейската служба за борба с измамите, както и че между министерството и ОЛАФ има доста преписки и обмен на информация.

Найденов обаче потвърди, че в ОЛАФ има сигнал, касаещ МЗХ и той е подаден от евродепутата Илияна Йотова в качеството й на евродепутат.

Нормално е, когато има подаден сигнал, да бъде извършена проверка, но сигналът не е персонално срещу министъра и аз няма от какво да се притеснявам, каза Мирослав Найденов.

 

Facebook TwitThis Google del.icio.us Digg Svejo Edno23 Email

Свързани новини:

новини от България
graphic
спортни новини
graphic

Бързи връзки


Търсене


Архив

RSS Абонамент

Новини от Грамофон

"Новини от Грамофон" - Следете последните новини от България и чужбина обединени на едно място. Обновяват се през 1 минута.

 

  •  

Ново: Публикуване